Ett yrke som aldrig kommer att upphöra

Vill du arbeta i en bransch som alltid kommer att finnas?

När människor rör sig runt så bildas det smuts och lokaler blir skitiga, det kan vara allt från grus utomhus till hårstrå och hudrester som samlar sig på golv och öppna ytor.
Det alla vi har gemensamt är att städning inte är något som prioriteras i alla lägen och vissa har inte tid att lägga undan tid för städning.
Det finns städfirmor Stockholm som specialiserar sig för städning till företag där man kan erbjuda en tjänst som ger mer kunder samt skapar en bättre tillvaro för dom anställda.

Det är inte vem som helst som bara kan hoppa in och börja med städning nuförtiden eftersom idag när det finns många fler städföretag än förr så kräver vissa att man har utbildning eller  certifiering som visar att företaget är mer kompetent än andra. Alla städbolag fungerar olika och har olika metoder och arbetssätt så man börjar alltid med att få en bra introduktion så man vet att du klarar av jobbet.

SRY som är servicebranchens yrkesnämnd har tagit fram yrkesbevis för städare som är till för att hålla kunnandet och yrkesskickligheten inom branschen på en hög nivå. Det finns olika yrkesbevis för olika områden som hemservice, städservice och sanering. Det finns möjlighet att en individ kan inneha alla yrkesbevis på samma gång om man så önskar det så man kan arbeta med kontorstädning Bromma ena dagen och hemstädning i Stockholm en annan.

Yrkesbeviset är en bekräftelse för individen att man har grundläggande och tillräckligt hög kunskapsnivå som ger en försäkran till framtida kunder. Även är det en kunskapsbas som underlättar vidareutbildningar och specialiseringar inom det egna företaget. Arbetsgivare har lättare att anställa rätt personal och kan gallra lättare mellan alla tusentals ansökningar sökande företag brukar få i dagens arbetsmarknad.

Så oavsett om man ska arbeta med trappstädning Bromma eller sanering i Göteborg så har man en större möjlighet att få en anställning med ett yrkesbevis.
Det finns även något som heter PRYL som är ett lika bra alternativ gentemot intygen från SRY.