Fördelen med att spola bort vägsalt

Har du nytt fordon som du absolut inte vill att det ska rosta?

Vanliga fel dom flesta gör är att man väntar med att skölja av och rengöra sitt fordon när man har varit ute och kört, det gäller speciellt under den kallare delen av året när det ofta är blött ute.

Salt på vägar och andra ämnen tas upp av vatten och transporteras genom luften till ditt fordon och påbörjar en långsam process med att fräta bort lack och släppa in syre som gör att det börjar rosta. När det väl har gått så pass långt att rosten börjat sprida sig så går det snabbare för att den ska sprida sig.

Den enda lösningen för detta problemet är att skölja av och rengöra sitt fordon efter varje gång man har varit ute och kört, företag som är på vägarna dagligen drar fördel av att bygga tvätthall för eget bruk där man kan avsluta en arbetsdag på sin arbetsplats och spara tid. Så oavsett om man kör lastbil, personbil eller skåpbil så förhindrar man rost genom att avlägsna vägsalter dagligen.

Varför ska man det?

Förutom att man sparar tid så sparar företag pengar och behåller värdet på sina fordon längre. Att installera en tvätthall med ett system med skummande rengöringsmedel och varmt vatten gör kraftiga besparingar och är även vänligt för miljön. Att tvätta med skum binder upp kemikalierna och man slipper att det flyger runt i luften och riskeras att andas in.

Det finns många publika tvätthallar för allmänheten som är tillgängliga för alla men det är ofta en mycket högre löpande kostnad om man jämför med att bygga egen tvätthall på företaget.
Entreprenader, bilförsäljare och transportfirmor skulle direkt gynnas av egna möjligheter att kunna tvätta sina fordon eftersom då blir det inget slarv på fredagskvällen när man vill skynda sig hem när tvättutrustningen är lätt tillgänglig på företaget där man parkerar sitt fordon.

Glöm inte att spola undertill när du rengör, det är lika viktigt som resten av fordonet.