Gå på djupet och lär känna det magiska i dig

Att läsa tarotkort är en uråldrig metod som har använts som guidning och vägledning för människor i speciella situationer. Man kan säga att tarotkort är ett slags fantasieggande spådom för att arbeta med någons undermedvetna och på så sätt bidra till personens personliga utveckling. Det finns tecken på att metoden användes redan på 1400-talet, då i Italien hos privilegierade och framstående. Sedan dess har spåkvinnor, spåmän och tarotkortsläsare blivit allt vanligare inom olika samhällsklasser och för olika behov.

Missförstånd

Att läsa i tarotkort innebär inte att man siar om framtiden eller att man förutser vad som ska hända. Det moderna sättet att se på det är som en terapeutisk metod för att hjälpa andra eller sig själv. Tarotkortsläsning tillhör andlighet och spiritualitet och att det kan därför uppfattas som trollkonst hos någon som inte ännu är öppen för dimensioner utanför det synliga.

Om tarotkortleken

Kortleken som används innehåller 78 olika kort med olika siffror, bilder, symboler och arketyper som representerar olika stadier i medvetandet. Varje kort har en unik betydelse och det tar mycket lång tid, åtminstone ett par år, att lära sig vad varje kort betyder. I varje kort finns det ett budskap för att locka fram något magiska inom dig. En tarottolkare kan hjälpa dig finna din själsfrände

Var ska jag börja?

Om du är nyfiken på tarotkort men inte känner dig riktig redo att kontakta en tarotkortläsare kan du skaffa en egen kortlek. Inledningsvis kan du dra ett kort varje dag och reflektera över dess betydelse. Här fungerar dina intuitiva kunskaper utmärkt men om du vill få mer kunskaper finns det bra böcker att ta hjälp av.

Hur ska jag vet hur jag ska tolka tarotkorten?

I en läsning börjar man alltid att göra en så kallad läggning. Då läser man in alla kort som är med i den aktuella läggningen, det blir som en serie i en serietidning. Man läser in kortens betydelser i följd men tar även i beaktning symboler, element mm. Det finns olika sviter i kortleken (svärd, pentagram, bägare och stavar) som står för olika element. De här elementen representerar olika delar av oss själva. Till exempel bägaren symboliseras av vattenelementet och står för vårt inre liv, själen, andlighet och känslor. Om vi får upp flera kort med bägaren i en läggning gör vi ett antagande om att det fokuserar på just ovan nämnda områden. Också den lilla och stora arkanan har olika betydelser och vägs in i tolkningen av korten.

Att läsa tarotkort är lite av en konst och liknas ibland vid musikalitet och konstnärlighet. Alla kan lära sig att läsa någorlunda men det krävs en begåvning för att bli riktigt bra. Därför kan det vara spännande att anlita någon som verkligen kan få ut det mesta i en läsning.

Spådom online

Idag har det blivit omåttligt populärt att utvecklas som person genom att ta hjälp av ett medium som gör en tarotkortsläggning. Medial vägledning och spådom online är ett enkelt och tillgängligt sätt för att få vidare hjälp i ditt sökande. Det finns såväl automatiserade tjänster som tjänster där du bokar ett möte med en fysisk person som hjälper dig att tolka tarotkorten. Eftersom det handlar om andlighet och inte psykologi är syftet ett annat med en terapisession hos en tarotkortstolkare och en psykolog. Det är klokt att vara införstådd i skillnaderna kring de här både professionerna som bägge arbetar med våra inre liv.

En tarotkortlek har flera smeknamn och kallas ibland för Själens spegel, Kartan över vårt medvetande eller Visdomens bok. Tarotkortleken visar att livet som en process och att var och en av oss har möjlighet att lära känna oss själva och därmed se vår situation med klara ögon så kan vi göra bättre val.

Tarot talar till vår intuition och vårt undermedvetna, den del inom som drömmer om natten. Genom att använda korten aktiverar vi vår intuition.

Mycket nöje att följa med på denna fantasieggande och magiska resa!