Dags att renovera trägolvet hemma?

Gamla gedigna trägolv förgyller vilken bostad som helst. Dock måste gamla trägolv tas om hand korrekt för att de ska se snygga ut. Vissa väljer att slipa och behandla golvet på egen hand, medans andra väljer att anlita en firma för jobbet.

Göra det själv eller anlita en firma?

Egentligen är det inte speciellt svårt att utföra en golvslipning Nacka hemma. Däremot tar det tid och kan vara ett omständligt hemmaprojekt. För ett hållbart resultat bör du alltid vara extremt noggrann både med slipning och behandling av golvet. Om du slarvar lite kan det leda till att du måste göra om arbetet snart igen.

På grund av att det är ett stort arbete att slipa om och behandla ett helt trägolv är det många som väljer att anlita hjälp för det. På så sätt säkerställer du att arbetet blir utfört korrekt samt att resultatet blir hållbart.

Olika behandlingar av trägolv

Det finns många olika alternativ att välja mellan när ett snickeri stockholm har genomfört och det är dags att behandla golvet. Vad du väljer är helt upp till dig men du bör veta om de olika för- och nackdelarna med alternativen och inte endast se till estetiken.

Lack är ett väldigt hållbart material som har varit populärt i alla tider. Numera kan du välja mellan mörkare och ljusare nyanser samt matt eller blank finish. Om du däremot är ute efter att få fram träets naturliga ådring är det olja du ska välja. Dock är olja något du måste underhålla årligen för att det ska fortsätta skydda golvet.

Du som vill undvika underhåll men ändå få fram den vackra ådringen bör välja att behandla golvet med hårdvaxolja efter att golvslipning Lidingö har blivit utförd. Faktiskt är hårdvaxolja numera det populäraste alternativet för behandling av trägolv. Hårdvaxolja är slitstarkt som lack och tar fram den naturliga ådringen som olja.