Hur du väljer den bästa åkgräsklipparen

När det kommer till inköp av åkgräsklippare är det alltid ett stort beslut. I synnerhet eftersom det finns så många faktorer att tänka på.

I den här artikeln klargör vi några utav de främsta skillnaderna mellan en åkgräsklippare och en traktor och ger dig tips om vilken typ av åkgräsklippare som kan passa din verksamhet.

Köpa en åkgräsklippare eller traktor?

Kortfattat är gräsklippare mycket mindre än traktor. Den främsta skillnaden mellan dem är att maskiner från tex melex åkgräsklippare är utformade för att användas av en person och lättare arbeten och traktorer är konstruerade för användning av en förare och under större arbeten.

Detta betyder att en åkgräsklippare är lättare att starta, lättare i vikt, billigare att köpa och behöver mindre underhåll. Å andra sidan har en traktor större kraft och kan utföra uppgifter som en åkgräsklippare inte kan. Kostnaden för att köpa en traktor är dock högre än att köpa en åkgräsklippare.

Numera finns det dock många typer av gräsklippare på marknaden, inklusive speciella grönytemaskiner och åkgräsklippare från en rad av märken som bland annat gianni ferrari som passar utmärkt till kyrkogårdar, bostadsbolag och golfbanor med fler.

Vilken typ av åkgräsklippare passar bäst för mig?

Det finns framförallt två olika typer av åkgräsklippare – mittmonterade och frontmonterade. De har i princip samt funktioner men den största skillnaden ligger i vart klippaggregat är monterad. Till exempel är klippaggregat monterat i mitten av en mittmonterad åkgräsklippare eller trädgårdstraktor från gianni ferrari. Medan frontmonterade åkgräsklippare är antingen midjestyrda eller bakhjulsstyrda.

Tänk på detta:

  • Frontmonterade åkgräsklippare är en aning dyrare än mittmonterade åkgräsklippare.
  • Du kan montera olika diverse tillbehör som till exempel gödslingsspridare, snöblad och transportvagnar på en mittmonterad åkgräsklippare från exempelvis gianni ferrari.
  • Mittmonterade åkgräsklippare från märket gianni ferrari är bättre på kantklippning och relativt lättmanövrerade.

När det kommer till valet av gräsklippare bör du framförallt tänka på jordtypen i ditt land. Om du har mycket lera eller ojämn mark bör du överväga att köpa en framhjulsdriven åkgräsklippare från gianni ferrari.