Ansiktsbehandlingar som ger glow

Ansiktsbehandlingar av olika slag och att ta hand om sin hud har fått ett riktigt uppsving de senaste åren och allt fler inser vikten av att ta hand om sin hud. Att ge lyster och återfuktning till sin hud är nyckeln till en bra makeupbas och långsiktigt frisk och ung hud. Förutom den hudvården du använder hemma kan det ibland vara skönt att ge huden en extra boost på klinik. Där finns det en mängd olika behandlingar som kan passa just din hudtyp och de resultaten du önskar. Nedan följer några tips på ansiktsbehandlingar som går att göra på klinik och som är väldigt populära just nu 🙂

Kemisk peeling är en ansiktsbehandling som görs för att påskynda hudens egen cellförnyelse. Ju äldre du blir desto sämre blir förnyelsen av nya celler vilket gör att det översta hudlagret blir grövre i strukturen. Men med hjälp av just kemisk peeling där AHA- och BHA-syror används för att exfoliera det översta hudlagret med döda hudceller stimulerar det cellförnyelsen. Resultatet blir ett yngre och slätare utseende där hudens produktion av hyaluronsyra och kollagen ökar. En boost för dig som vill ha glow!

Infuzion är en relativt ny behandlingsmetod som med hjälp av nålar för ner återfuktande hyaluronsyra i huden. Det här är en metod som med hjälp av ström och en patenterad kula rullas på hudens yta, vilket gör det till en härligare behandling än vad det kanske kan låta som. Fördelen med den här behandlingen är att resultatet visas direkt – färre rynkor och huden fylls ut och får en härlig lyster.

Microneedling (Dermapen) är en mikronålsbehandling som på ett naturligt sätt ökar hudens egen produktion av kollagen. Enkelt förklarat går metoden ut på att sticka nålar i huden för att kroppen automatiskt ska börja reparera skadorna på egen hand. På så sätt ökas produktionen av kollagen och resultatet ger huden bättre struktur och mer lyster.