Fungerar ditt internet som det ska?

Har du helt plötsligt fått problem med ditt internet och du behöver få igång det igen.
Det är många som arbetar hemifrån och det har medfört att kraven på utrustningen man har hemma har ökat.
Att få datahjälp är enkelt och det löser ofta dina problem snabbt där du sparar värdefull tid.
Tillverkare av delar till datorer har slagit försäljningsrekord och hyllorna står tomma i butikerna eftersom många fabriker redan arbetar för full kapacitet.

En router har sina begränsningar och är det en router man har fått av sin internetleverantör så kan man inte ställa högre krav på denna än vad man gör på en man köper för lägre pris.
Det är inte ovanligt att en billig router har sina begränsningar om hur många anslutningar den simultant klarar av samtidigt och hur räckvidden är.
När man befinner sig lite längre bort från routern så sänks även överföringshastigheten så har man en svag signal så tar det lång tid att ladda sina hemsidor man besöker.
Genom att installera wifi-förstärkare i sitt hem ökar både kapaciteten och hastigheten för dina trådlösa enheter.

Man kan dra nätverkskabel från sin router till en annan accesspunkt i hemmet för att sprida ut belastningen och därmed få ett stabilare nät.
Genom att stabilisera sitt hemmanätverk så slipper man konstiga tillfällen där signalen försvinner helt som det kan bli när flera trådlösa enheter försöker slåss om uppkopplingen.
Alla trådlösa enheter man har i sitt hem använder samma signal och det är ofta dessa signaler stör ut varandra och krockar, när detta händer så får enheten försöka om och om igen tills den får svar från din router.

Att uppgradera sin router till något modernare är alltid en bra ide eftersom kraven vi har ökar hela tiden och ska man arbeta hemifrån så är det viktigt med en fungerande uppkoppling.